nieuws

NIEUWS

 
Resultaatgericht VvE Beheer met vaste co-makers

Beheren doe je samen. Met besturen, leden, een professionele beheerder en klantgerichte leveranciers. Goed en tijdig planmatig onderhoud zorgt ervoor dat er minder reparatie onderhoud hoeft plaats te vinden, dus ook minder onverwachte kosten en minder overlast. VBA zet vol in op verbetering van de dienstverlening. Een van de belangrijke aspecten daarbij is het technisch beheer.

17.000 reparatiemeldingen

In de nieuwsbrief van december 2020 kondigden wij een wijziging aan bij onze afdeling Service Onderhoud. Per jaar worden door deze afdeling zo’n 17.000 reparatiemeldingen verwerkt. Bij de afhandeling daarvan liepen we tegen een aantal problemen aan:

Lees verder over resultaatgericht VvE-beheer »»»

 

Maak kennis met de nieuwe gezichten van VBA

Ik ben Pieter de Boer, vader van drie leuke kinderen en woon in Amsterdam. Sinds 1 december 2020 ben ik Manager Techniek bij VvE-beheer Amsterdam (VBA). Alles wat te maken heeft met planmatig onderhoud, serviceonderhoud en het technisch bedrijfsbureau valt onder mijn portefeuille. Gebouwen en het beheer daarvan, zijn al jarenlang mijn passie. Ik ben een ouderwetse techneut. Als het gaat over techniek, dan kan ik eindeloos doorpraten. Zeg het gerust tegen me als ik te lang van stof ben of in complex vakjargon dreig te vervallen.

Mijn voornaamste doel bij VBA is het nog verder verbeteren van het serviceonderhoud.
Maak nader kennis met Pieter »»»

 

Specifiek accountteam voor kleinere VvE's

VBA beheert relatief veel VvE's met maar een paar eigenaren. Vaak zijn dit ook de kleinere complexen. Tot voor kort werden deze VvE's beheerd door accountmanagers met ook grote VvE's in de portefeuille. Wij hebben gemerkt dat dit ten koste gaat van de dienstverlening naar de kleinere VvE's. Daarnaast ligt er meer behoefte bij kleinere VvE's aan snelle en adequate hulp en minder bij het faciliteren van één aanspreekpunt, zoals bij grotere VvE's.

Daarom heeft VBA het beheer van deze complexen ondergebracht in een speciaal team: lees meer over het team accountmanagement kleine VvE's »»»

 

Kort nieuws

 
Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Per 1 juli is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht. Wij krijgen al veel vragen over dit onderwerp, maar het belangrijkste: deze wet is niet van toepassing op VvE's!

Lees meer over de WBTR »»»

 
SKW certificering verlengd

In de vorige nieuwsbrief vertelden we dat de jaarlijkse audit van SKW eind december zou plaatsvinden. Inmiddels is het resultaat daarvan ook bekend: het certificaat is wederom verlengd!

In Nederland mag iedereen een VvE-beheer kantoor opzetten, maar circa 50 van de meer dan 600 kantoren in Nederland zijn gecertificeerd. Wij zijn trots dat wij daar sinds 2007 bij horen.
 


Lees hier al ons nieuws:

 
Klik hier om in te schrijven voor de nieuwsbrief van VvE Beheer Amsterdam.